Om oss

Det här är vi som står bakom sekularbuddhism.se.

Här finns en karta som visar var vi finns än så länge.

Andreas
Andreas

Jag bor i ett litet samhälle mellan Vara och Lidköping på Västgötaslätten tillsammans med min familj. Jag drar i huvudsak inspiration från Sutta Pitaka för mitt engagemang i Dhamma, där en pragmatisk och psykologisk tolkning ges företräde. Dhamma är för mej ett verktyg och ett sätt att leva, som jag brukar till en ständigt fördjupande inlevelse och en allt ärligare omfamning av livsprocessen. Har du frågor så ställ dem gärna.

Henrik
henrik

Henrik bor i Sundsvall och hämtar mycket av sin inspiration från Zen-traditionen.

Johan
johanK

Jag bor i Göteborg där jag jobbar som matematiker. Jag har sysslat med buddhism och meditation i över 20 år. Bor du i Göteborgstrakten och är intresserad av sekulär Buddhism så blir jag jätteglad om du hör av dig.

Kåre
kåre

Bor på Nøtterøy (Norge). Har studert og praktisert buddhisme siden 1970. Mitt ståsted er nærmest theravada, men er også inspirert av zen. Oversetter til norsk fra pali og sanskrit.

Mårten

Mårten bor i Stockholm.  Han plockar godbitarna ur buddhismen och finner tips och goda råd i livsfrågor. För Mårten är praktik och meditation viktigare än semantik och det övernaturliga.

Thomas
Thomas

Bor i Trelleborg utanför Malmö. Kommer ursprungligen från zen-traditionen, med särskild tyngdpunkt på zen (meditation) i vardagen. Har i övrigt ett stort intresse för buddhism och andra religiösa traditioner. Kan ibland se sig själv som agnostisk buddhist.

Victor
victorjpg

Är för tillfället webmaster här. Bor i Nordmaling och är väl egentligen mer buddhist är sekulär men jag har ett stort intresse för just sekularbuddhism.

Annonser